Räknehändelser

Standard

Det är inte ofta man har tid att sätta sig ner med arbetslaget och spåna fram en lektion tillsammans. Bolla idéer, vända och vrida på förslag för att sedan kasta sig ut. Nu är det så att alla vi tre klasslärare i mitt arbetslag går en skolutvecklingskurs detta läsår som ger oss möjlighet till just detta.
Vår första lektion skulle bli räknehändelser till talet 5. Som förförståelse visade vi färdiga händelser på activ boarden. För ytterligare inspiration hade vi (lärarna) filmat några räknehändelser med hjälp av iPaden som vi visde upp. Vi hade otroligt roligt när vi skapade dessa filmer… När vi tittade på filmerna fick barnen fundera ut vilka femkamrater som användes i just den filmen. Sedan fick barnen muntligt berätta räknehändelser.
Nu var barnen redo att i skrivpar börja arbeta vid paddorna. Först diskuterade paret fram vilka femkamrater de skulle använda sig av. När detta var bestämt funderade de på vad de skulle skriva. Sedan skrev de tillsammans ner sin räknehändelse. Vi skrev ut händelserna i två exemplar och barnen fick nu rita till. Teckningen till händelsen berättade också en hel del för mig om förståelsen av uppgiften. När alla hade ritat så redovisade de för varandra. Vi övade även på att ge varandra positiv feed back.

20130924-190611.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s