Nu drar vi igång sjunde läsåret på vår skola, Steningehöjdens skola i Sigtuna kommun, med IKT, lärande, lärmiljöer, hälsa och värdegrund i fokus! I år går mina 20 goa troll i åk 3!🤩

Jag som bloggar heter Ida Rudin och min vision med denna blogg är att dela med mig av pedagogiska tips och idéer! Välkommen att hänga med på mina upptåg i klassrummet…

 

 

Annons

»

 1. Hej Ida!
  Tycker att du har så många bra och kloka idéer med din undervisning. Jag är själv lärare i en åk 2 i Stockholm och undrar om du skulle kunna tänka dig att ta emot mig på ett ”studiebesök”??
  Hälsningar Ann Elmlinder

  • Hej!
   Nyfiken på vilka appar du använt till eleverna i år 1 när ni arbetar med asl?
   Främst vilka appar de arbetar mer självständigt med.
   Vi kommer att jobba mer med asl den här omgången men känner
   att vi saknar bra appar. Vi använder oss av skolstil när vi skriver. Sedan bingel och skolplus.
   Har du tips el tankar? Vi har en hel del elever som läser SVA på skolan.
   Med vänlig hälsning, Martina

   • Hej!
    Vi försöker använda iPaden mer kreativt och inte fastna så mycket i appar. Vi skriver våra ASL-texter i skolstil. Book creator har vi haft som skrivhäften och gjort fina arbeten i. Nu går vi mer och mer över till keynote när vi gör böcker.
    Vi använder appen OneNote hela tiden. Otroligt bra. Läs mer om OneNote i ett inlägg här på bloggen. Sök på OneNote i sökfönstret.
    En fenomenal app är clips där barnen snabbt blir duktiga på att göra filmer.
    PicCollage är också otroligt användbar!

    Lycka till!🍀
    /Ida

 2. Hej

  Efter fem år i f-klass är det nu dags för mig att ta klivet och följa med min klass upp i årskurs 1. Detta känns både läskigt, utmanande, nervöst och roligt. För att finna inspiration har jag nu ”luskammat” nätet för tips på lektioner, upplägg osv och jag måste säga att din sida är den mest fantastiska inspirationskälla jag stött på!! Tänkte därför kolla om det finns möjlighet att komma på ett studiebesök 🙂

  Med vänlig hälsning
  Monika

  • Hej Monika!
   Vad spännande att följa med upp i åk 1! Tack snälla, vad glad jag blir att du uppskattar min sida! Självklart är du välkommen att hälsa på!
   Hälsningar Ida

 3. Hejsan!
  Har precis sett din digitala IUP-mall. Finns inte möjlighet att ladda ner den någonstans? Blev så peppad att göra på detta vis med min åk 2
  Mvh Anette

 4. Hej Ida,

  Jag tycker att din mall för elevledda samtal ser spännande ut. Jag undrar om jag skulle kunna få ta del av den och därmed få den skickad till min mail? Kanske för att kunna göra någon liten ändring så den passar mig och mina elever.

  Mail: jessica.kropp@vasteras.se

  Ha det gott,
  Jessica

 5. Hej Ida!
  Jag såg en film på skolverkets hemsida, moduler – digitalt berättande. Där visar du ditt arbete i book creator med eleverna. Först vill jag bara säga, vad spännande arbete! Jag har en åk 3 och har kommit igång med book creator.
  Nu till min fråga. Du skapar QR koder som eleverna kan använda och lyssna på varandras sagor. Hur gör du det? Vilken app använder du?

  Med vänliga hälsningar Malin Wiklund

  • Hej!
   Vad roligt att du hittade hit!🤩
   Först laddar jag upp book creator boken på youtube. Jag väljer då ”export as video”. Sedan har jag använt en sida på nätet för att göra de förgglada qr-koderna.
   http://www.unitag.io/qrcode
   Det finns massor av liknande sidor och appar, men så gör jag.

   Lycka till!🍀
   /Ida

 6. Hej, men vilken guldgruva. Så ofantligt generöst att dela. ❤ Jag skulle då väldigt gärna ta del av ASL-Keynoten från både F-klass och år 1. Tusen tusen tack i förväg!

  Massor med vänliga hälsningar Benita

 7. Vilken skattkista som jag hittat hos dig. Skulle jag kunna få UIP-samtalets mall till åk1 och din sammanställning av din ASL?
  Sånt fint material som du arbetat fram och som du delar med dig av. Tusen tack!!

 8. Hej! Vilket arbete du har lagt ned! Så inspirerande! Jag är väldigt nyfiken på hur du har gjort med trollkarsschemat! Hade du velat dela med dig av det? Hade varit så roligt att göra det i min blivande tvåa till hösten! 🙂

 9. Hej,
  Vilket fantastiskt arbete du genomför, nu blev jag väldigt intressrad.
  Skulle bli jätteglad om du mailar ditt ASL material kring bokstavsinlärning för förskoleklass.
  /Lena

 10. Hej!
  Jag gillar ditt ASL-material som är kopplat till Magiska kulan! Fantastiskt! Tar gärna del av din Keynote till år 1. Tack på förhand!

 11. Hej!
  Oj vilken inspiration du ger genom denna sida. Jag skulle önska att få keynote för ASL-arbete i förskoleklass.
  Med vänlig hälsning, Jenny

 12. Hej! Du har så enormt bra skrivprojekt👍 Jag skulle gärna vilja ha handledningen till projektet med Deckarskolan. Vilken bok är det som man läser ur?

 13. Hej!
  Vilken lärorik blogg du driver.
  Jag är intresserad av din mall på elevledda utvecklingssamtal åk F & 1. Något som du kan maila mig? Tack🙏🏻

 14. Hej Ida!
  Jag blev så oerhört inspirerad av ditt ASL och det är så himla fint att du delar med dig:) Jag skulle bli överlycklig om jag kunde få ta del av keynotes för både år 1 och år 2.

  Tusen tack på förhand!
  Kajsa
  kajsasklass@gmail.com

 15. Hej!
  Är så glad att jag hittat din sida! Så mycket att kunna ta del av!! Jag ska börja med ASL i min etta till hösten. Jag tar gärna del av åk 1 arbetet om det finns möjlighet. Trollkarls arbetet verkar också toppen. Allt som passar åk 1…
  MVH Veronica
  veronica.erixon@edu.oskarshamn.se

 16. Hej
  Vilket fantastiskt arbete du har gjort och vad vänligt att du delar med dig till oss andra. Blev jätteinspirerad och vill gärna prova. Jag skulle gärna vilja ta del av din Keynote med ASL i förskoleklass, åk 1 och 2
  Tack på förhand!

 17. Hej!
  Wow vilka fina uppgifter du har gjort! Så inspirerande! Tack för att du delar med dig! I höst skulle vi skriva Den magiska dörren tänkte jag (åk 3) men så hittade jag Trollkarlen. Så roligt! Jag skulle bli så glad om du ville skicka den till mig och även Den magiska dörren. Mina elever och jag kommer att älska att jobba med det. Tack på förhand!
  Ha det fint!

 18. Hejsan!
  blev så otroligt inspirerad av ditt arbetet, jag arbetar i åk 2 och hade blivit väldigt glad om du ville skicka handledningen Deckarskolan på mail till mig.
  Tack på förhand!
  //Lovisa

 19. Hej!
  Vilken inspirerande blogg!
  Skulle gärna ta del av keynoten med bokstavssånger för förskoleklass (ASL).
  Tack!
  Med vänlig hälsning, Marika

 20. Hej. Jag är grymt imponerad av ditt arbete. Skulle gärna få lärarhandledning för skrivprocessen för åk 1 och 2. Stort tack!

 21. Hej! Jag funderar på att göra ljudböcker med en grupp elever och har lite funderingar kring detta. Var laddar du upp ljudfilerna för att sedan göra qr koder av dem?

 22. Hej. Vilket fint arbete du har gjort kring ASL. Skulle gärna få lärarhandledning för åk 1, 2 och 3. Stort tack på förhand! /Malin

 23. Hej! Här finns mycket som inspirerar! Kan jag ladda hem lärarhandledningar någonstans? Jag är intresserad av i stort sett allt inom ämnet svenska.

 24. Hej!

  Jag undrar om jag skulle kunna få ta del av din utvecklingssamtalsmall för åk 1 i Keynote? Jättefint arbete du har gjort! //Malin

 25. Hej! Jag blev intresserad av mattespelet. Hur laddar man hem det eller vad kan jag hitta det? Har en åk 1 och lilla plus och lilla minus behöver arbetas mera med så det blir mera automatiserat. Läste att du hade på tid 4min. Tacksam för svar/ Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s