Nu drar vi igång sjätte läsåret på vår skola, Steningehöjdens skola i Sigtuna kommun, med IKT, lärande, lärmiljöer, hälsa och värdegrund i fokus! I år går mina 20 goa troll i åk 2!🤩

Jag som bloggar heter Ida Rudin och min vision med denna blogg är att dela med mig av pedagogiska tips och idéer! Välkommen att hänga med på mina upptåg i klassrummet…

 

 

Annonser

»

 1. Hej Ida!
  Tycker att du har så många bra och kloka idéer med din undervisning. Jag är själv lärare i en åk 2 i Stockholm och undrar om du skulle kunna tänka dig att ta emot mig på ett ”studiebesök”??
  Hälsningar Ann Elmlinder

 2. Hej

  Efter fem år i f-klass är det nu dags för mig att ta klivet och följa med min klass upp i årskurs 1. Detta känns både läskigt, utmanande, nervöst och roligt. För att finna inspiration har jag nu ”luskammat” nätet för tips på lektioner, upplägg osv och jag måste säga att din sida är den mest fantastiska inspirationskälla jag stött på!! Tänkte därför kolla om det finns möjlighet att komma på ett studiebesök 🙂

  Med vänlig hälsning
  Monika

  • Hej Monika!
   Vad spännande att följa med upp i åk 1! Tack snälla, vad glad jag blir att du uppskattar min sida! Självklart är du välkommen att hälsa på!
   Hälsningar Ida

 3. Hejsan!
  Har precis sett din digitala IUP-mall. Finns inte möjlighet att ladda ner den någonstans? Blev så peppad att göra på detta vis med min åk 2
  Mvh Anette

 4. Hej Ida,

  Jag tycker att din mall för elevledda samtal ser spännande ut. Jag undrar om jag skulle kunna få ta del av den och därmed få den skickad till min mail? Kanske för att kunna göra någon liten ändring så den passar mig och mina elever.

  Mail: jessica.kropp@vasteras.se

  Ha det gott,
  Jessica

 5. Hej Ida!
  Jag såg en film på skolverkets hemsida, moduler – digitalt berättande. Där visar du ditt arbete i book creator med eleverna. Först vill jag bara säga, vad spännande arbete! Jag har en åk 3 och har kommit igång med book creator.
  Nu till min fråga. Du skapar QR koder som eleverna kan använda och lyssna på varandras sagor. Hur gör du det? Vilken app använder du?

  Med vänliga hälsningar Malin Wiklund

  • Hej!
   Vad roligt att du hittade hit!🤩
   Först laddar jag upp book creator boken på youtube. Jag väljer då ”export as video”. Sedan har jag använt en sida på nätet för att göra de förgglada qr-koderna.
   http://www.unitag.io/qrcode
   Det finns massor av liknande sidor och appar, men så gör jag.

   Lycka till!🍀
   /Ida

 6. Hej, men vilken guldgruva. Så ofantligt generöst att dela. ❤ Jag skulle då väldigt gärna ta del av ASL-Keynoten från både F-klass och år 1. Tusen tusen tack i förväg!

  Massor med vänliga hälsningar Benita

 7. Vilken skattkista som jag hittat hos dig. Skulle jag kunna få UIP-samtalets mall till åk1 och din sammanställning av din ASL?
  Sånt fint material som du arbetat fram och som du delar med dig av. Tusen tack!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s