Elevledda utvecklingssamtal i förskoleklass

Standard

Tänk så skojsigt att få genomföra elevledda utvecklingssamtal med min förskoleklass! Jag har ju arbetat med elevledda utvecklingssamtal i ca 10 år nu. Skrivit flera inlägg här och fått dela med mig av samtalsmallar till er runt om i Sverige. Så himla roligt! 🤗

Eftersom det här är första gången jag tar en förskoleklass så blev det spännande att se hur jag skulle utforma samtalsmallen till något yngre elever. Nu när alla samtal är genomförda känner jag mig mycket stolt och kan konstatera att man klarar galant att leda sitt samtal redan i förskoleklass, vilket jag i och för sig aldrig tvivlade på… Så imponerad av alla duktiga barn!🌟👏

Så här fick mallen bli (mallen som vanligt i appen Keynote på varje elevs egen iPad):

Därefter några frågor som kändes relevanta för våra elever att berätta och samtala med sina föräldrar om. Den gröna cirkeln sätter barnen där svaret på frågan ska vara. Tummen ner, mittemellan eller tummen upp.

Sen kommer mattesidan. Här visar de med gröna cirkeln vad de tycker om ämnet matematik. Vi har bl a använt ”Träna på 0-10 taluppfattning”. Här får de välja vilja sidor de vill visa och varför just dessa. Sidorna skriver vi bredvid bilden av boken.

Svenska, samma sak här. Visar med gröna cirkel vad de tycker om att läsa, tala, lyssna och skriva. Sedan läser de flesta nu och då har jag lagt in en film där de läser så föräldrarna får höra när sitt barn läser. Här visar de också sin ”finbok”. Det är en stor sugarpaper-bok där vi har samlat alla ASL-texter från augusti till nu. Barnen berättar om sin första text där de skrev endast ord med stora bokstäver. Några spökskrev. Någon vecka längre fram skrev de ord med små bokstäver. Sedan gick vi så småningom stegvis över till meningar. Det är värt ett eget blogginlägg bara hela ASL-resan i förskoleklass. Får skriva det snart.

Sedan visar de sitt bokstavstest.

Dags för IUP-målet. Det målen har sedan varje elev som bakgrund på sin iPad.

Annonser

»

 1. Hej!

  Vilken bra blogg du har, den är inspirerande! Jag undrar om du skulle vilja/har möjlighet att maila mig din mall till elevledda utvecklingssamtal i F-klass. Jag jobbar i en etta och tycker att den presentationen är på en bra nivå för barnen i den åldern.

  Med vänliga hälsningar

  Sara Berglund, klasslärare i 1B Tegnérskolan Örebro

 2. Hej.

  Jobbar i en F-klass och tycker din mall för utvecklingssamtal är fin och alldeles lagom för både barn och oss pedagoger att ta efter.

  Finns det möjlighet att få den?
  mvh
  Eva Olsson

 3. Hej! Även jag skulle mer än gärna vilja ta del av din mall. Har du möjligheten till att mejla över den till mig? Arbetar just nu i en förskoleklass 🙂

  MVH
  Doris

 4. Hej! Är sugen på att prova elevledda samtal i min f-klass och om det går att få dina fina bilder mailade så tar jag tacksam emot. Ha det gott!

 5. Jag jobbar i en F-klass och tycker din mall för utvecklingssamtal är toppen och alldeles lagom att använda sig av.
  Finns det möjlighet att få den?

  Mvh Anna

 6. Hej! Jag är så imponerad av ditt fina och tydliga upplägg till utvecklingssamtalen. Jag tar jättegärna emot mallar både till förskoleklass och till de äldre klasserna om du har möjlighet att maila? Tack på förhand!
  Mvh Anette

 7. Hej
  Vad spännande, tar gärna mallen med om det är okej 🙂 Första gången i år som jag har haft med eleven på samtalet och det är en helt ny upplevelse och man undrar varför man inte haft så innan 🙂

 8. Hej!
  Jag ska snart ha utvecklingssamtal med min förskoleklass och skulle gärna vilja använda din mall! Skulle uppskatta om du kunde maila den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s