Vi älskar showbie!

Standard

På min skola älskar vi verkligen appen showbie! Tanken från början var att vi skulle göra iTunes U – kurser, vilket vi också började med. Till eleverna men även höstens lästema gjorde vi i iTunes U. Sedan fick vi nys om showbie och föll bara pladask! För mig som en timme i veckan undervisar i en 4-5:a var detta en utmärkt lösning. Vi arbetade under hösten med Tala som TED (lärarhandleningen från Årstaskolan är guld!!) och varje pusselbit i talet kunde jag lägga in i showbie så att frånvarande elever eller elever som behövde en extra koll kunde se min keynotepresentation där. Efter varje lektion la eleverna in sitt material i showbie (t.ex. en tankekarta från popplet efter första lektionen). I showbie har jag möjlighet att läsa in eller skriva in en kommentar. Eller varför inte rita! Jag skapar en kurs och eleverna får koden dit. Sedan fyller vi på med material, både jag och eleverna.

Vi använder appen jättemycket också vi pedagoger emellan. Vi har vårens mattetema där, upplägget vecka för vecka. Skolans yogaövningar finns där, vårt BFL-arbete..

För mina ettor lägger jag in veckoplaneringen i showbie. Varje måndag planerar vi upp veckan och på fredagen utvärderar vi i showbie. Då kan de antingen läsa in eller skriva in sin utvärdering.

Showbie ger oss tusen och åter tusen fantastiska möjligheter. Det är bara fantasin som sätter stopp! Vad gjorde vi innan showbie!?!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s