Releaseparty på vår digitala matteverkstad

Standard

För några år sedan byggdes det upp ett matterum på vår skola, en matteverkstad. Tyvärr blev vi till detta läsår trångbodda och matteverkstaden fick lämna plats åt en liten klass. Mattelådorna hamnade nere i källaren och mycket av materialet fick fötter. Det här var ju inte bra, vi som precis startat en matteverkstadsgrupp som skulle utveckla vår befintliga verkstad och så går den detta tragiska öde till mötes… Vi försökte ta hand om dödsboet, men det kändes alltför arbetsamt. Efter att ha varit på besök på en grannskola med matteverkstad föddes en idé i mitt huvud. Vår grannskola hade gjort en pärm där alla lådor i verkstan var beskrivna. Alla lärare hade en varsin pärm som de hade i sitt klassrum och tog fram när de skulle planera in praktisk matte. Jag tänkte att detta borde vara digitalt. Där någonstans stannade jag i mina tankar då jag inte hade så mycket tid över…, men ledningen hade fått nys om mina tankar och tyckte idén var bra. Så rätt som det var fick jag ta mig tid att skapa min digitala matteverkstad.

När jag var redo fick jag hjälp av vår IKT-pedagog att forma sidan i google sites. Tanken är att sidan ska finna öppen för allt och alla.

Jag delade in lådorna under läroplanens matteområden. På varje låda ser man om den passar för lågstadiet, mellanstadiet, utomhus eller spel. Vissa lådor går också att skriva ut direkt så slipper man gå ner till källaren för att hämta lådan.

Bild

På varje lådsida står det vad lådan innehåller, så att den lämnas tillbaka intakt. Det står vad man också behöver, t.ex. tärningar, plockisar… Det finns också tips på hur man kan arbeta vidare.

7

I tisdags på APT:n hade vi äntligen releaseparty för siten. Det bjöds på ljuv musik, bubbel och tilltugg.:-)

Min ambition är att när jag tar sommarlov ska alla lådor i källaren vara inlagda, samt några nya. Sedan är det bara tuta och köra till hösten.

I mina planer ingår också att försöka återskapa lite ordning på lådorna i källaren som står hullerombuller numera. Lådor under området taluppfattning och tals användning kommer att ha vinröda skyltar, geometri blåa o.s.v.

Nu hoppas jag att det inom snar framtid blir ett klassrum ledigt så att den fina matteverkstaden får återuppstå!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s