Gosedjurskalas

Standard

I veckan arbetade vi med bokstaven Gg och då har vi en fin gammal tradition på skolan att ha Gosedjurskalas. Alla barnen får en inbjudan och får ta med sig sitt allra bästa gosedjur och fikabröd. Skolan bjuder på saft. Hemma får barnen öva sig på att kunna beskriva sitt gosedjur, ta reda på när och av vem de fått det. I skolan har vi själva kalaset.

Vi börjar med att sätta oss på mattan. Nu är gosedjuren väl gömda i plastpåsar. En efter en får barnen sätta sig på lilla stolen. Först beskriver barnet sitt gosedjur och vi får inre bilder av hur gosedjuret kan se ut. Vågar vi oss på en gissning vad det kan vara för djur? Gosedjuret får nu komma fram ur påsen. Barnet fortsätter att berätta vad djuret heter, av vem och när barnet fått sitt gosedjur. Alla barnen lyssnar och tycker att det är spännande och mysigt. När alla har fått berätta så fikar vi.

bild 1

 

Nytt för i år var att jag lät alla barnen göra ljudfaktaböcker i book creator om sina gosedjur. Ljudböckerna samlar jag sedan i klassmappen på drive så att alla barnen kan låna varandras böcker. Det är mycket populärt, de verkligen älskar att låna varandras böcker. När man lånar en kompis ljudbok ska sidan först läsas innan man får lyssna.

bild 2

Annonser

»

  1. Rolig tradition! Nästa år kan du använda uppgifter som finns i Hans Perssons lärarhandledning 2A, Mattedetektiverna. ”Gosedjursmatte” Handlar om längdmätning. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s