Lucktext och jämföra vikt

Standard

Idag avslutade vi vårt svenska djur-tema. Det har varit mycket uppskattat att arbeta med djur förstås. Vi har arbetat med ekorre, rådjur, älg, varg, björn och räv. Vi har tittat på filmer om alla djur, annars har vi varierat uppgifterna. Så här arbetade vi med ekorren. När vi arbetade med björnen gjorde barnen egna faktaböcker i book creator som sedan även gjordes till ljudböcker. Dessa lånar de för fullt av varandra i klassens ”digitala bibliotek”.

Till räven hade vi förberett en lucktext. Vi gick igenom den tillsammans på tavlan, sedan fick alla barnen den på papper. Nu skulle barnen två och två tillsammans försöka luska ut vilka ord som skulle finnas bakom luckorna. Barnen tog sig an uppgiften med iver och glädje. Det blev härliga diskussioner sedan när de redovisade för varandra. Kunde en räv verkligen vara 100-130 m lång? Hur långt är det? Heter det en rovdjur eller ska det vara allätare?…

Bild

Eftersom jag är en mattenörd hade jag även sett till att vi fick in lite matte i temat! Så när alla djuren var genomkörda fick barnen lösa två viktuppgifter med anknytning till våra vilda djur!

Bild

Bild

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s