Nobeldagen

Standard

I tio år nu har vi på Rösjöskolan delat ut Nobelpris. I år var det Nobelpris i litteratur och temat var vänskap. Vi har tidigare haft nobelpris i bl.a. uppfinningar och återvunnen konst. I år var det idrottssalen som blev omgjord till prisutdelningssal. Idrottssalen var utsmyckad med stora kandelabrar och bildspel från riktiga Nobeldagar på väggen. Den blåa gymnastikmattan var utrullad för oss att tåga in på. Rektor och biträdande rektor var på plats för att dela ut pris till alla Nobelpristagare. Vi ettafröknar hade nobelklänning och tiara som sig bör;-) Dessutom hade kökschefen ställt till med Nobellunch!

Nobeltävlingen är frivillig och barnen väljer själva om deras berättelse ska vara med. Vi har övat in oss på berättelsegenren, arbetat mycket med inledning, handling och slut. Vi övade även på att planera en berättelse med hjälp av en enkel tankekarta.

Bild

Genom att berätta sagan utifrån tankekartan för en kompis övade vi på att ge och ta emot muntlig återkoppling. Berättelserna skrevs sedan på iPad. Vi skriver alltid i appen skolstil. Den här gången skrev barnen enskilt. När barnen skrivit färdigt använde de vår checklista för berättelser innan texten mejlades till mig.

Bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s