Talet 7

Standard

Veckans mål är att kunna 7-kamraterna! Vi började med att dela upp talet 7. Nalle Puh och Nasse skulle dela på 7 pennor. Hur kunde vi fördela pennorna? Kunde de få lika många? Var 7 alltså ett udda eller jämnt tal?

Bild

Barnen fick sedan komma fram till tavlan och dra streck mellan talen som tillsammans blev 7.

Bild

Nu gällde det att säga 7-kompisen till siffran innan siffran åkte genom nallen och kom ut på andra sidan som 7-kamraten.

Bild

Vid nästa mattelektion fick barnen slå en varsin tärning framför sig på mattan. De berättade i tur och ordning vad tärningen visade, vände på tärningen och berättade även vad som fanns där. Kompisarna hade fått instruktionen att lyssna noga på varandra och se om de kunde ana ett mönster. Jovisst, 7-kamraterna kom flera på! Nu var barnen redo för ett spel, ”Uppochner-spelet”. Barnen behöver en varsin spelplan och en vanlig tärning. Första spelaren slår tärningen, funderar ut vilket antal som finns på andra sidan tärningen. Fyller i rutan för siffran på sin spelplan och kontrollerar sedan sig själv genom att vända på tärningen. Nästas tur. Här kunde de välja lite hur de ville att spelet skulle ta slut. Räckte det med att vilken siffra som helst skulle komma hela vägen upp, skulle de bestämma i förväg vilken siffra som skulle bli ”full” först för vinst eller skulle alla siffror bli ”fulla'” för vinst!?!

Bild

Imorgon fredag kommer slutprovet… Barnen tycker förstås att de gör en söt liten nalleuppgift. Fröken tittar om något fastnat och var… Uppgiften går ut på att måla nallarna som tillsammans blir 7 i samma färg.

Bild

(Pdf:er hittar du på sidan ”Pdf:er”)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s