5-kampen

Standard

Nu har vi kommit fram till talet 5. Idag har vi delat upp talet 5 på olika sätt och gnuggat 5-kamraterna. 5-kamraterna gnuggade vi bl.a. med skattlådor (idé från Eldorado) och även med spelet 5-kampen. 5-kampen spelas i par. Man har en varsin spelplan. En vanlig tärning behövs också. Idag satte jag en klisterlapp på 6:an och vips så hade vi en nolla på tärningen. Sedan slog spelare nummer ett tärningen. Blev det en tvåa skulle man först tänka efter vem som är 5-kamrat med tvåan och sedan leta upp kamraten (trean i det här fallet) på spelplanen och färglägga den. Första spelare som färglagt alla sina djur vinner. Är t.ex. båda nollorna färglagda och en femma dyker upp på tärningen igen går turen över till spelkompisen.

Bild

(Pdf finns på sidan Pdf:er)

Eleverna blir så nöjda och glada när vi spelar spel. De har roligt och tycker bara att de har skoj. Fröken tycker också det är roligt, observerar och ser att eleverna går från klarhet till klarhet. Matte – det verkar vara ett väldigt roligt ämne säger eleverna. De skulle bara veta hur rätt de har!

Bild

Annonser

»

 1. Kul! Denna knycker jag.

  Tack igen för att du delar med dig! Vad är ”skattlådor”?

  Med vänlig hälsning,
  Monika

  • Hej!
   Ja, vad bra!!! Knyck på;-)
   Skattlådor är pimpade tändsticksaskar med en skiljevägg mitt i bottenasken. I asken finns 5 pärlor. Barnen gissar först hur pärlorna kommer fördela sig t.ex. 1 och 4. Sedan skakar de asken och kikar efter. Hur många rätt får du på 10 ggr? Spela med en kompis, vem får flest rätt?
   Hälsningar Ida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s