Skriva sig till läsning

Standard

Idag gjorde mina ettor sin andra text på iPaden tillsammans med sin skrivkompis. Den ena i paret beskerv hur sin skolväska ser ut och den andra skrev det kompisen sa i skolstil. Sedan bytte de uppgift i paret. Kan man inte skriva så får man skriva spöktext (ztjfåphxvöjif). När texten är klar kommer jag och läser. Har de skrivit spöktext så skriver jag som det ska vara under. Sedan skriver vi ut texten i två exemplar. De ringade in alla o och m i texten och avslutade med att rita av sin skolväska på pappret.
Synd bara att skrivaren som fungerade idag fanns två trappor ner…

20130903-212133.jpg

Annons

»

  1. Vilken härlig och inspirerande blogg du har skapat! Jag fastnade direkt när jag hittade den förra veckan. Gick tillbaka och läste äldre och äldre poster, alldeles för länge. När jag sen läste om dig såg jag till min stora glädje att vi jobbar i samma kommun och är med i SKUT just nu. Kommer att hålla utkik efter dig träff 3 🙂
    Det här med skolväskan vill jag genast prova med mina ettor. Är nybörjare med STL och lärplattan så jag måste fråga: Hur gör du för att skriva ut texterna eleverna skriver i Skolstil?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s