Upprop

Standard

Då var ett nytt läsår igång, härligt! Inte blev det en åk 2 för mig utan en åk 1. Så nu ser jag fram mot ett spännande läsår med skriva sig till läsning och ipad som nya inslag i min undervisning!

Upprop, en pirrig dag för en ettagluttare och även för fröknar… 25 förväntansfulla elever strömmade in i klassrummet där en förväntansfull fröken stod. Efter ett regelrätt (?) upprop gjorde vi ett sommarlovsbingo på active boarden. Jag läste upp ett påstående ”har sett en orm” och alla som påståendet stämde in på räckte upp handen.  Jag räknade händerna i luften och skrev antalet i rutan på tavlan. Sedan fick man såklart också berätta lite om upplevelsen. En trevlig och lättsam övning där såväl föräldrar som personal lätt dras med. Hittade bingobrickan på lektion.se för en massa år sedan.

Bild

Sedan gick vi ut på skolgården där hela skolan samlas. Rektorn hälsade oss välkomna från en balkong och alla ettor hade en varsin ballong i handen. På given signal från rektorn skulle dessa ballonger släppas upp och terminen därmed invigd. Det är just det där med att hålla i ballongen…, någon liten ballong far förstås alltid i väg lite före..;-)

För något år sedan hade vi små lappar på ballongerna med skolans mejladress på. Det var trevligt, men av någon anledning kom vi av oss med det. Det var så häftigt när vi några dagar senare hade fått mejl till skolan från Roslagen, Finland och även Tyskland vid ett tillfälle! Superhäftigt!

Bild

Givetvis hann vi också blogga om vår första skoldag!

Bild

Annonser

»

  1. Åh, vad kul att du är igång igen och att du dessutom har en etta..:-). Dela så mycket du orkar och vill för dina inlägg och dina upplägg ger mig idéer och kreativt ”tänk”.

    Från en ettafröken till 21 små sköningar
    Monika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s