Skolavslutning

Standard

Skolavslutningen, en av mina favoritdagar på året. Fast i år var det tungt. Lämna ifrån sig en fin klass efter tre år är inte det lättaste. Varje skolavslutning gör jag ett enkelt bildspel med bilder, text och musik i photostory som jag visar upp i klassrummet. Nu när barnen lämnar mig efter tre år fick de varsitt usb-minne runt halsen med de tre bildspelen på. Det är svårt att hålla tillbaka tårarna när man tillsammans tittar på allt roligt vi gjort under året.

Bild

När bildspelet var över lämnade barn och föräldrar över sommarpresenter. I år hade de kuppat och fått alla barnen att skriva om mig och Birgitta. Vad de kommer att sakna hos oss och vad de tycker vi är bra på. Detta samlade de i en vacker bok. Vilken enastående present! Nu gick det givetvis inte att hålla tillbaka tårarna längre. Öppna boken och börja läsa där och då fanns inte på kartan. Igår berättade jag inför klassen vad jag kommer att sakna hos var och en av barnen. Roligt att vi hade lite samma tanke.

Bild

Avslutningen fortsatte sedan ute på skolgården där vår underbara och inspirerande musikfröken Alexandra ordnat ett otroligt fint avslutningsprogram, i år igen. Vi är så bortskämda. Alla treor har tillsammans med Alexandra gjort en egen låt om sina tre år på lågstadiet som de framförde på scenen. Nu var det ju kört igen, blött i ögat. En klokare person än Alexandra får man leta efter. Läs hennes musikblogg här!

Nu tar jag sommarlov, men är tillbaka med nya inlägg och upptåg till hösten. Min ambition här på bloggen är att ge ett tips om dagen, så titta gärna in då igen! I höst tar jag emot en åk 2 och ska arbeta med ipad istället för pc. Spännande!!

Trevlig sommar!

Annonser

One response »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s