Demokrati

Standard

Nu är sommarlovet nära. Idag fick barnen mejla mamma och pappa en inbjudan till skolavslutningen. Det blev, som vanligt, färgglada mejl med fin text och sommarbild. Några passade på att länka med en sommarsång också, så att de blir på bättre humör, sa ett av barnen! Några hann t.o.m. få svar från mamma och pappa, vilken lycka!

Nu lägger jag pc-tänket på hyllan ett år och ser fram emot nästa termin med en årskurs 2 och Ipads. Det blir spännande att lära sig nya saker på nya sätt.

Idag hann jag med att trycka i lite mer demokrati i huvudet på barnen innan sommarlovet!:-) Först tittade vi på ”Om att lyssna och kompromissa”. Sedan delade jag in barnen i grupper om 4. Nu skulle gruppen öva på att lyssna på varandra och kompromissa. Tillsammans skulle gruppen komma fram till 3 saker som alla i gruppen gillade (+) och 3 saker som alla i gruppen inte gillade (-). Det blev härliga diskussioner och tillslut lyckades samtliga grupper med uppgiften. Det var väldigt spännande att höra vad grupperna kommit fram till. Några gick på säkra ”+-kort” såsom lov, godis, glass, ha roligt. På ”minussidan” fanns allt från småsyskon till lever…

Bild

Annonser

2 responses »

 1. I morgon testar vi din lek ”postmästaren” och på onsdag kör vi din demokratiövning.

  Tack igen för fantastiskt bra blogg och fina ideer!

  Monika

  • Hej Monika!

   Åh, vad spännande! Hoppas att det gick bra! Vad roligt att du uppskattar min blogg. Nu tar jag sommarlov, men är tillbaka med nya påhitt till hösten!
   Trevlig sommar!
   /Ida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s