Lägerskola

Standard

Jag måste erkänna att vi är väldigt bortskämda på min skola, vi har nämligen vår egen lägerskolepro! Kom precis hem från lägerskolan med mina treor. I maj får skolans treor en varsin natt på lägerskola, 20 minuters promenadväg från skolan. Alldeles vid vår lilla sjö, Rösjön. I augusti varje år åker skolans femmor till ön Grinda i Stockholms skärgård och har lägerskola. Jag har haft turen att vara med på båda lägerskolorna och de är fantastiskt bra ordnade.

I tisdags åt vi lunch i skolan, sedan kom Bosse, vår lägerskolepro, och hämtade packningen med en liten traktor. Vi promenerade stigen ner till Kolartorp. Där stod ett stort militärtält och två mindre tält redan uppställda. Toan var tillverkad i skogen. Vi installerade oss, hade en liten samling där Bosse berättade om de få och enkla reglerna som behövde följas för att vi skulle få det så bra som möjligt. Solen sken och vi gick ner till sjön. Barnen badade i det kalla vattnet, 5 barn i vattnet i taget. När alla var nöjda gick vi tillbaka till lägerplatsen och åt mellis som vi hade tagit med oss från skolan. Smörgåsar, äpplen och äppeljuice. Tänk vad bra det smakar att äta ute i naturen. Sedan gick vi tillbaka till sjön. Några paddlade kanadensare, andra metade. En av pojkarna fick en ganska stor gädda på metkroken, en annan pojke fick upp sin första fisk någonsin. Vi fick en underbar eftermiddag med fortsatt härligt väder. Vid halv 6 kom alla föräldrar och syskon med middag och vi grillade tillsammans. Det blev en mysig kväll. Föräldrarna hade också med sig frukost till barnen som de lämnade över innan de snällt fick gå hem igen!

När vi var föräldrafria började barnen leka lekar i skogen. Jag föreslog att vi skulle leka ”Sardinburken”. De hade aldrig lekt den tidigare och tyckte att det var en rolig lek. Den är som kurragömma, fast tvärtom. Ett barn går och gömmer sig, alla andra räknar till 100, vi räknade på engelska. Sedan springer barnen in i skogen och letar efter sin gömda kompis. Hittar man ”den gömde” så gömmer man sig tätt bredvid denna. När alla har hittat till sardinburken är leken färdig och man utser en ny ”gömmare”.

Klockan var inte så mycket när barnen ville krypa ner i sina sovsäckar och försöka sova. Det var inte så lätt att somna förstås och vi sov inte så där överdrivet mycket den natten. Det gick jättebra för barnen att sova borta och vi behövde inte trösta någon den här gången.

På morgonen åt vi frukost. Efter det hann vi med att paddla och meta lite till innan det var dags att gå tillbaka till skolan för att äta lunch.

En härlig avslutning med klassen efter tre mysiga år. Bra förövning inför Grinda i femman då de ska sova borta två nätter, utan besök av föräldrarna!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s