Hur många fläckar har en leopard?

Standard

Leoparden pryder en av våra fem stora förmågor på väggen. Men hur många fläckar har egentligen en leopard? Det skulle vi ta reda på idag. Hur gör man det? Barnen hade många spännande förslag. Vi insåg rätt snabbt att vi inte skulle kunna fånga in en leopard i Sollentuna, inte heller hade vi några bedövningspilar…Skolsyster!?! Vi fick helt enkelt nöja oss med en bild av djuret. Någon sa klokt att bilden inte var tredimensionell utan vi fick tänka fläckar runt benen, svansen och kroppen. Barnen arbetade tre och tre, alla fick varsitt papper med en bild av en leopard. Först gissade var och en hur många fläckar de tror en leopard har. Sedan började det räknas…, det finns visst många fiffiga sätt att räkna fläckar på!

När vi arbetar som bäst ropar ett barn: -Ida, du har ju en leopardmönstrad tröja idag! Japp, så var det. Fast trött som jag var i morse hade jag inte en tanke på detta sammanträffande. Det visade sig dessutom att ett av barnen hade leopardmönstrade shorts också dagen till ära!

När alla grupper var färdiga skrev vi upp alla resultaten och räknade ut ett fläckmedelvärde och ett fläckmedianvärde!

Medan jag på eftermiddagen gjorde nationella prov med några barn som varit sjuka, fiskade Birgitta (klassassisten) fram några djuransiktsmaskar, så det blev leopardmasktillverkning dessutom. Fläckspäckad dag!

Bild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s